Projecten

Werkpocket Online

Als onderdeel van een team heb ik meegewerkt aan de conversie van de gedrukte Werkpocket naar de Werkpocket online (https://werkpocket.randstad.nl/). Dit hield in dat ik heb meegedacht over de opzet van de website, de inrichting van het CMS (WordPress) en de verschillende thema’s van de website. Daarnaast heb ik - net zoals voorgaande jaren - de inhoud samengesteld en de teksten geüpdatet. Bovendien moesten alle offline teksten geschikt gemaakt worden voor online leesbaarheid en vindbaarheid (SEO). Tijdens de conversie heb ik nauw samengewerkt met het ontwerpbureau Studio Dumbar, eindredacteur Marcelle van de Leur en de afdelingen marketing, communicatie en juridische zaken van Randstad Nederland. Nu de conversie is afgerond werk ik continu aan het optimaliseren van de content op actualiteit, volledigheid en betrouwbaarheid.

Asset coördinatie – Malmberg

Voor de methode Naut, Meander en Brandaan van Malmberg voer ik de volgende coördinatiewerkzaamheden uit:
* interne en externe leveranciers aansturen op planning
* bewaken van en rapporteren over de voortgang van de productie van de assets
* issues op gebied van tijd, geld en kwaliteit tijdig escaleren
* laten beoordelen of assets (film, animatie, audio) aan de technische eisen voldoen
* beoordelingsrondes van assets organiseren
* samenwerken met de projectmanager, contentmanager ICT en de trafficmanager
folio

Whitepaper ‘Een zorgeloze inzet van zzp’ers’

In opdracht van Randstad heb ik samen met Marcelle van de Leur een whitepaper geschreven over de overgang van de VAR naar de Wet DBA, en de gevolgen daarvan voor opdrachtgevers. Er staat informatie in over de Wet DBA, handige tips en een aanbod aan oplossingen. De whitepaper is te downloaden van de website van Randstad: https://www.randstad.nl/werkgevers/acties/wet-dba.

Werkpocket

Al 16 jaar ben ik inhoudelijk redacteur van de Werkpocket van Randstad Nederland. Ik verzorg de update van teksten over werving & selectie, arbeidsovereenkomsten, loon, vakantie & verlof, werktijden, gezondheid & verzuim, flexibele arbeid, buitenlandse werknemers, sociale zekerheid en pensioen.

F&A Actueel

F&A Actueel is een tijdschrift voor de financieel manager in het mkb, dat driewekelijks verschijnt (uitgegeven door Vakmedianet). Als eindredacteur van dit magazine was ik verantwoordelijk voor het gehele proces, van de inhoud tot het bewaken van de deadlines. Voor ieder nummer schreef ik bovendien de column.

#werk magazine 4

#werk magazine is een tijdschrift van Randstad Nederland voor mkb-ondernemers en -werkgevers dat drie tot vier keer per jaar gepubliceerd wordt. Ik schrijf artikelen over nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Voor deze editie heb ik een overzicht gemaakt van de nieuwe regels uit de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).

Nemas Middle Management

Voor NTI heb ik een aantal boeken geschreven op het gebied van management en personeelsmanagement. In 2014 heb ik samen met een redacteur gewerkt aan een update van de boeken Nemas Basiskennis Management (NBM) en Nemas Middle Management (NMM). De boeken leiden op voor de examens van de Associatie en worden uitgegeven door Educatief en NTI.

#werk magazine 3

#werk magazine is een tijdschrift van Randstad Nederland voor mkb-ondernemers en -werkgevers dat drie tot vier keer per jaar gepubliceerd wordt. Ik schrijf artikelen over nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Voor deze editie heb ik een artikel geschreven over een aantal belangrijke wijzigingen in wet- en regelgeving, plus een paar tips voor het personeelsbeleid van mkb-ers.

Website Van Belkom

Van Accountantskantoor Van Belkom kreeg ik de opdracht om bondige en levendige webteksten voor de website te schrijven.