Tekstschrijver en (eind)redacteur

Artikelen, blogposts, boeken, brieven, webteksten, educatief materiaal, e-zines, nieuwsbrieven, brieven en brochures. Ik heb de afgelopen 15 jaar aan heel wat verschillende soorten publicaties gewerkt, voor zowel profit- als non-profitorganisaties. Toch heb ik wel een specialisatie. Het gaat namelijk bijna altijd om teksten met inhoud: teksten om de lezer te informeren, te overtuigen of om een onderwerp uit te leggen.

Toegankelijke publieksinformatie
Voor mij als tekstschrijver en redacteur is het een uitdaging om van ingewikkelde onderwerpen als arbeidsrecht, ondernemerschap, HR, pensioenen of belastingen zo toegankelijk mogelijke publieksinformatie te maken. Daarbij is het belangrijk dat de informatie betrouwbaar is, actueel en objectief. Maar ook dat de tekst prettig leesbaar is, voor zowel de gewone burger als de jurist. Zodat we de aandacht van de lezer kunnen trekken én vast kunnen houden.

SEO-proof webteksten
Daarnaast heb ik er de laatste jaren veel plezier in om teksten voor websites te schrijven. Uiteraard om de bezoeker te informeren over een bepaalde product, een dienst of een onderwerp. Maar ook om de teksten SEO-proof te maken: geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google.

Meer weten?
Voorbeelden van opdrachten vind je bij mijn portfolio. Onder mijn opdrachtgevers bevinden zich grote organisaties als Randstad Nederland, Kluwer, Vakmedianet, NTI en Sdu.
Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op. Je bent van harte welkom in mijn kantoor in het centrum van Den Bosch, maar ik kom uiteraard ook graag jouw kant op.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.